Vrijwilligers informatie – WIJ ZOEKEN JOU!

Zonder vrijwilligers kan het Familiespektakel niet bestaan. We hebben jou nodig om dit fantastische evenement te kunnen laten plaatsvinden.

Wist je dat het Familiespektakel jaarlijks ongeveer 100 vrijwilligers nodig heeft?

100, zoveel?

Ja, en daarmee zorgen we dat veel mensen samen zorgen dat iedereen een kleine bijdrage kan leveren en toch alle werkzaamheden gedaan worden. Elk uurtje telt, elk taakje dat opgevuld kan worden, is er weer een.

What’s in it for me?

Dat vraag je je misschien af. Nou, om te beginnen zijn alle bezoekers je dankbaar, je wordt lid van een enorm leuke club vrijwilligers, en je krijgt natuurlijk een vergoeding in de vorm van consumptiebonnen. En niet te vergeten: het jaarlijkse vrijwilligersfeest waarbij alle vrijwilligers in de wijk van het afgelopen jaar getrakteerd worden op een leuke feestavond.

Op deze pagina vind je informatie over de verschillende taken die we hebben.

Ben je al bekend met de taken en wil je je inzetten voor het leukste feest van, voor en door de wijk? Druk dan op deze knop:

Voorbereidingen

Op de donderdag wordt de tent al opgebouwd. Die avond gaan we aan de slag. We zorgen dat er hoge hekken rond het terrein geplaatst worden zodat de tent afgesloten kan worden.

De vrijdag is er ook veel te doen voordat we daadwerkelijk het feestje kunnen starten. Zo moet de bar opgebouwd en ingericht worden, alle materialen een plek krijgen, feestverlichting en versiering moeten opgehangen worden en ga zo maar door.

Wil jij meehelpen met de voorbereidingen? Meld je aan op https://familiespektakel.nl/vrijwilligers/ of druk op onderstaande knop.

Bardienst (18+)

We hebben op verschillende momenten mensen nodig die de bar willen bedienen. Sommige momenten zijn druk, andere zijn minder druk. Het is soms hard werken, maar wel altijd leuk en gezellig!

Bonnenverkoop

Het verkopen van bonnen aan de feestgangers tijdens het weekend van het Familiespektakel. Dit is op een vaste locatie in de feesttent. Je werkt met een pin automaat en een kassa voor papiergeld en munten.

Naast de verkoop van bonnen, mag je ook T-shirts en bonnen voor vrijwilligers uitdelen en kunnen bezoekers gevonden voorwerpen bij jou brengen en ophalen.

Wil je deze post bemannen? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Catering

We zoeken jou als je de lekkerste snacks kunt maken in de frietpan! Als vrijwilliger in de catering ben je mede verantwoordelijk voor de verkoop van snacks, friet en broodjes in de cateringwagen tijdens het Familiespektakel weekend. Verkoop gaat met consumptiebonnen, je hoeft dus niet moeilijk met geld te gaan doen. En natuurlijk houd je de voorraad op peil en de wagen een beetje netjes, dat spreekt voor zich…

Shoarma bakken

Op zaterdagavond en zondagmiddag worden shoarma wraps gemaakt. lekker met sla en sausjes. Een welkome maaltijd voor tussendoor. Wil je jouw bakkwaliteiten laten zien aan Blixembosch? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Snoep- en ijsverkoop

In de cateringtent hebben we ook een kraampje waar snoep en ijs verkocht wordt. Ook hier hoef je niet met geld om te gaan, er wordt afgerekend met consumptiebonnen. Ook jongere vrijwilligers kunnen hier een bijdrage leveren. Naast de verkoop, zorg je ook dat de voorraad op peil blijft.

Algemene dienst

Als je je aanmeldt voor algemene dienst, dan krijg je een heel divers takenpakket. Elk kwartier kan er anders uitzien voor je. Welke taken moet je aan denken? Opruimen, het veld schoonhouden, dozen kleinmaken, vuilniszakken vervangen, wc papier aanvullen, toilet bijhouden, ondersteunen bij allerlei werkzaamheden. Je hoeft het natuurlijk niet allemaal te doen, maar alle beetjes helpen. En zijn er dingen die je echt niet wilt doen, laat het ons dan weten.

Schminken Blixemkids

Gedurende meerdere momenten zijn de Blixemkids aanwezig om kinderen te voorzien van mooie en stoere glittertattoos en te schminken. Wil jij dit ook doen? Laat het ons weten, meld je aan via onderstaande knop.

Begeleiden silent disco

Ook dit jaar organiseren we weer een silent disco. Daarbij krijgen de deelnemers een koptelefoon waarbij ze kunnen schakelen tussen 2 kanalen: een spotify playlist en een live DJ. Wil jij meehelpen om de koptelefoons uit te delen en weer in ontvangst te nemen? En een oogje in het zeil te houden? Geef je dan nu op via onderstaande knop.

Lopende bediening tijdens BlixemQuizzz

Tijdens de Blixemquizzz (pub quiz) zit de hele tent vol met gasten die druk bezig zijn met het oplossen van allerlei vragen en dilemma’s. Zij hebben geen tijd om naar de bar te lopen. Daarom zoeken we mensen die bestellingen willen opnemen en vervolgens die bestelling naar de betreffende tafel willen brengen. We werken met tafelnummers, bestelbriefjes en consumptiebonnen. Naast drank kunnen bezoekers ook snacks bestellen. Ook voor het bezorgen van snacks zoeken we vrijwilligers.

Opbouwen zeskamp

Op zaterdagochtend starten we al vroeg met het opbouwen van de zeskamp. Samen met de leverancier zetten we de spellen op hun plek op het veld. Het hele Aanschotpark wordt gevuld met springkussens en andere spellen. Daarbij moet met dranghekken en rood-wit lint de spelgebieden afgezet worden. Wil je mee helpen om de spellen en parcours uit te zetten? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Spelbegeleider zeskamp

Tijdens de zeskamp is de spelbegeleider verantwoordelijk voor het verloop van het spel. De spelbegeleider wordt op de zaterdag ingezet bij een spel en zorgt dat de deelnemers weten hoe het spel verloopt, wat de bedoeling is en hoe ze punten kunnen scoren. Daarnaast schrijft de spelbegeleider de score op een wedstrijdbriefje. Dit briefje wordt vervolgens opgehaald om de scores in de administratie op te nemen. Gedurende de dag zijn er verschillende pauzemomenten. Daarbij krijg je, naast consumptiebonnen ook broodjes en een lekkernij om de dag door te komen. Het is een genot om al die deelnemers met hun enthousiasme en plezier bezig te zien. Lijkt het jou iets? Meld je aan via onderstaande knop.

Rondbrengen frisdrank tijdens zeskamp

Gedurende de dag zullen de spelbegeleiders regelmatig van een drankje voorzien worden. Wil jij met een kar met bekers en frisdrank over het zeskampterrein gaan? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Afbouwen zeskamp

Als de zeskamp is afgelopen, moeten de spellen weer opgeruimd worden. Het rood-wit lint mag in de vuilnisbak, de hekken mogen terug op de bokken en de spellen mogen samen met de leverancier weer in de aanhanger gerold worden. Help je mee?

Verkoop koffie/thee/fris op veld tijdens speelgoedmarkt

Op zondagochtend beginnen we met de oude vertrouwde speelgoedmarkt. Het veld staat vol met kinderen en volwassenen die hun spullen te koop aanbieden. Daarbij willen mensen graag een kopje koffie of thee, of een bekertje fris. We hebben een kraampje op het veld waar bezoekers terecht kunnen voor een drankje. Wil jij helpen? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Verkeersregelaar

Bij de speelgoedmarkt komen de deelnemers over het algemeen met de auto hun spulletjes brengen. Daarbij denken de chauffeurs wel even langs de weg te kunnen parkeren, of het veld op te rijden. Heel begrijpelijk, want wie wil al die spullen nu onnodig ver sjouwen… Maar, het is natuurlijk ook gevaarlijk als er allemaal auto’s rijden op plekken waar ook allemaal kinderen vrij rondlopen. En we moeten te allen tijden de doorgangen vrij houden voor calamiteitendiensten. Brandweer en ambulance moeten er altijd door kunnen.

Kortom: we hebben mensen nodig die helpen het verkeer in juiste banen te leiden. Help jij mee het verkeer in goede banen te leiden op zondag ochtend? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Pannenkoeken bakken

De speelgoedmarkt op zondagochtend loopt naadloos over in de doemarkt op zondagmiddag. En dan krijg je honger! De lunch wordt daarom verzorgd door de Blixemkids. Pannenkoeken worden gratis aangeboden. Ze worden graag gegeten en de rij is dan ook altijd lang. Zowel voor het bakken als uitgifte van de pannenkoeken kun je je aanmelden via onderstaande knop.

Begeleiding activiteiten DoeMarkt

Op zondagmiddag hebben we allerlei activiteiten, gericht op kinderen. Zo hebben we een schuimbad, springkussen, een knuffelboerderij, ponyrijden, een voorstelling, en ga zo maar door. We zijn op zoek naar vrijwilligers die deze activiteiten willen begeleiden. Niets is mooier dan de blije gezichten van de kinderen die deelnemen aan deze activiteiten. Lijkt het jou iets om hier in te helpen? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Afsluitende activiteit ondersteunen

Hoewel de afsluitende activiteit nog niet helemaal vaststaat, weten we wel al dat we vrijwilligers nodig hebben die deze activiteit willen begeleiden en attributen willen uitdelen. Voorheen waren het ballonnen, maar vanwege het schadelijk aspect voor het milieu zijn we overgestapt op een andere afsluiting, met bijvoorbeeld een magische bellenblaas show of een oorverdovend fluitconcert. Wil je meehelpen met het uitdelen van hulpmiddelen tijdens de afsluitende activiteit? Meld je aan via onderstaande knop.

Afbouwen

Als zondag het feestje is afgelopen, dan gaan we meteen aan de slag met opruimen. Het buitenterrein moet opgeruimd worden, de tent moet leeggemaakt worden, meubilair weer in de container, versieringen eraf halen, hekken opruimen, spullen naar de berging brengen, etc. Na een paar uurtjes werken staat alleen de tent nog. En die wordt die nacht nog bewaakt.

De volgende ochtend wordt ook de tent afgebroken en gaan we nog een keer over het veld om het laatste restje afval op te ruimen zodat het er weer netjes uitziet. Maar alles op het gemakje, met een kopje koffie erbij. En vooral veel herinneringen ophalen over hoe leuk het feestje was…