Wat is de zeskamp?

De zeskamp wordt jaarlijks gehouden op de zaterdag tijdens het Familiespektakel. Het is een dag van sport, spel en vooral heel veel plezier. De zeskamp bestaat uit 9 spellen die elk jaar opnieuw zorgvuldig worden geselecteerd en gemaakt. Denk aan stormbanen, touwklimmen, buikschuiven, zaklopen, steppen, dweilen smijten, muurtje bouwen met kratjes, en natuurlijk waterspellen. Allerlei spellen waar behendigheid, kracht, slimme tactiek en vooral samenwerking bij nodig zijn. Uiteraard worden alle spellen zo opgezet dat ze voor alle deelnemers, van jong tot oud, goed te doen zijn.

De 54 teams die deel kunnen nemen, worden onderverdeeld in 3 poules, gebaseerd op gemiddelde leeftijd van de deelnemers in het team. Een team bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. De minimale leeftijd voor deelname is 6 jaar.

Elk team speelt tegelijkertijd met een ander team uit dezelfde poule. Hiermee kun je elkaar stimuleren. Je strijdt uiteindelijk voor je eigen punten. Je speelt niet tegen elkaar. Plezier en sportiviteit staan voorop.

Teams maken een joker, hebben een tenue, studeren een yell in, doen een dansje of zingen een liedje om de jury tijdens de parade te imponeren. En dat is niet voor niets. In elke poule wordt de origineelste, leukste presentatie beloond met een originaliteitsprijs.

Aan het einde van de dag is de prijsuitreiking. Er is voor iedere deelnemer een prijsje. En natuurlijk een beker voor het team dat als eerste eindigt in elke poule.

De sfeer is altijd goed, het is gezellig en gemoedelijk. Deelnemers komen op tijd om het beste plekje op de camping te bemachtigen. Het is een feestdag!

Hoe ziet de dag eruit?

De dag ziet er als volgt uit:

10:45 – Teamcaptains melden zich bij de leiding op het veld
11:15 – Parade: de teams presenteren zich aan de jury
12:00 – Start eerste spelronde
~15:45 – Prijsuitreiking poule 1 (de jongste deelnemers)
~16:15 – Prijsuitreiking poule 2
~16:45 – Prijsuitreiking poule 3 (volwassenen)

Mee doen of mee helpen?

Wil jij mee doen? Stel dan je team samen en meld je aan! Dat team kan bestaan uit klasgenoten, vrienden, buren, familie, noem maar op.

Deelname kost € 2,50 per deelnemer. In ruil daarvoor krijgt elke deelnemer een consumptiebon en een prijsje aan het einde van de dag.

Je kunt je team aanmelden op https://www.familiespektakel.nl/aanmelden-zeskamp/ of druk op onderstaande knop.

Zonder vrijwilligers is er geen zeskamp mogelijk. We hebben vrijwilligers nodig om als spelbegeleider het spel uit te leggen, scores bij te houden. Je bent als spelbegeleider verantwoordelijk voor jouw spel.

Sfeerimpressie

Bekijk hier enkele voorbeelden van spellen of bekijk de aflevering van Familiespektakel TV over de zeskamp van 2019.