Familiespektakel Blixembosch – op naar de 21e keer

Beste collega wijkbewoners, weten jullie het nog? Het 20e Familiespektakel dat ook in 2011 de zomervakantie weer afsloot. Misschien dat je nog even wilt terugblikken op die drie mooie dagen in augustus. Dat kan met de foto’s van onze hoffotograaf Louis van de Wiele

Na 20 jaar wordt het ook tijd om eens stil te staan bij een aantal ontwikkelingen. Voldoen we nog aan onze doelstellingen en aan jullie verwachtingen?

Doelstelling was en is het bijdragen aan saamhorigheid en leefbaarheid binnen onze wijk Blixembosch. Dat doen we met sport en spel, entertainment en feest, muziek en dans, frites en een biertje, … afijn jullie kennen het programma wel ­čśë Het programma is namelijk sinds de start in 1992 niet heel veel veranderd. Er is wat geschoven met de speelgoedmarkt, er is een marathon estafette bij gekomen en de talentenshow heeft verschillende namen gehad. In grote lijnen is het altijd gelijk gebleven, voor jong en oud en voor elk wat wils. Het is namelijk ons FAMILIE spektakel.

De laatste jaren zien we als organisatie echter een kentering die ons doet twijfelen aan de doelstellingen en verwachtingen.

  • Een dalend aantal bezoekers op de vrijdag- en zaterdagavond
  • Aanzienlijk minder deelnemers aan de zeskamp (waar zijn die straten teams van weleer?)
  • Dalende interesse om als vrijwilliger mee te helpen (elk uurtje is meegenomen)
  • Dalende verkoop van consumptie bonnen (tijdens de zeskamp wordt bijvoorbeeld door vele teams eigen drank en eten meegenomen)
  • Minder hulp van bezoekers bij het schoonhouden van tent en terrein (ook het schoonmaken wordt uitgevoerd door vrijwilligers, collega wijkbewoners dus)
  • Stijgende prijzen van drank, tent, entertainment en overige voorzieningen
  • Nog maar een enkeling die zijn talent laat zien tijdens BlixemStars
  • Een dalend aantal ballonnen dat na afloop wordt opgelaten

Begrijp ons niet verkeerd, heel graag zorgen we ook in 2012 – samen met al die trouwe vrijwilligers die ons al jaren steunen – weer voor een Familiespektakel. Echter met bovenstaande dienen we wel rekening te houden, er is namelijk niets zo teleurstellend als een feest dat langzaam aan belangstelling verliest. Hierbij hebben we jullie hulp nodig. Om weer aan jullie verwachtingen te voldoen willen we het programma flink aanpassen, moderner, korter en beknopter. Van 3 naar 2 dagen bijvoorbeeld. Alle suggesties hiervoor zijn welkom op familiespektakel (at) blixembosch.com.

Denk en doe mee aan het 21e Familiespektakel van Blixembosch!

Namens de organisatie – een stel Familiespektakel enthousiastelingen –

Leave your thought