Het zit erop …

Het zit er weer op, het 21ste Familiespektakel Blixembosch, en wat hebben wij een mooi weekend gehad. Heel veel zon, heel veel gezellige mensen met allemaal een zonnig humeur na de zomervakantie, het enige minpuntje voor de kinderen onder ons; de school ging weer bijna beginnen.

De vrijdag was het druk tijdens de Minidisco en bij het een optreden van Step by Step. Daarna een nieuw onderdeel; de BlixemQuizzz! Deze begon niet op de afgesproken tijd maar dat maakte de kandidaten niet minder strijdbaar, 21 teams hadden zich ingeschreven en er werd druk overlegd over de antwoorden van de verschillende vragen. Tegen half 12 de prijsuitreiking waarna nog gezellig na gekletst kon worden.

De zaterdag startte met de marathon voor jong en oud. Met de parade begon de zeskamp. Ook hier weer vele strijdbare teams met zelfs 2 veteranenteams. Kortom een gezellige en sportieve middag. ’s Avonds was de band XQSME aan de beurt en de avond werd druk bezocht door jong en oud.

Op zondag de bekende speelgoedmarkt, een gezellig moment voor bijkletsen na 6 weken zomervakantie maar ook de verkoop bij de verschillende kramen liep goed. Een nieuwe opzet van ons om een kraam te plaatsen op het veld met koffie en thee liep goed, volgend jaar weer lijkt mij. Met het bakken van pannenkoeken sluiten wij deze traditioneel af. Om half 1 begon de voorstelling van Knarf en Koo waarna er verschillende dingen te doen waren op de DoeMarkt. Je kon bij Kindercircus Sim Sala Bim jongleren, koordansen, loopballen enz. bij Anita van der Pas een demo volgen van Taekwondo, Judo en Thaiboksen en daarna plankjes doortrappen, bij scouting Wielewaal marshmallows roosteren, je pop of beer laten verzorgen bij de EHBO, bij de Blixembosch Rangers pinda’s rijgen en dingen leren over de natuur en tenslotte een dans demo volgen van DéDé dance ballet. Een geslaagde middag met veel mensen in en rondom de tent. Als laatste hebben we zo’n 400 ballonen de lucht in zien gaan; een mooie traditionele afsluiting van een mooi weekend.

Rest mij nog alle mensen te bedanken die wederom meegeholpen hebben aan dit mooie weekend!

Namens het spektakelteam,

Corinne

Leave your thought