We gaan door in 2022!

In 2022 zetten we voor de 29e keer de rood-witte tent op in het Aanschotpark aan de Granaat. Het leukste wijkfeest van Eindhoven vindt dit jaar plaats op 2, 3 en 4 september in Blixembosch. Het Familiespektakel Blixembosch! Een weekend vol sport, spel en muziek georganiseerd voor en door Blixemboschers voor de gehele wijk, van de edelstenen buurt in het westen tot en met Blixembosch Buiten in het oosten. We brengen de hele wijk weer bij elkaar en sluiten gezamenlijk de zomervakantie af. We stoffen het draaiboek maar weer eens af, hopelijk met meer succes dan de afgelopen 2 jaar. Door de Corona maatregelen kon het Familiespektakel niet doorgaan. Begrijpelijk natuurlijk, maar toch. Met de aangekondigde versoepelingen ziet het er nu goed uit, driemaal is scheepsrecht.

Het programma zal vertrouwd overkomen en biedt voor ieder wat wils. Van de Minidisco en BlixemQuizzz XXL op vrijdag naar de marathonestafette, zeskamp en feestavond op zaterdag. En we sluiten af met de speelgoedmarkt en DoeMarkt op zondag. Meer informatie kun je uiteraard vinden op onze website: www.familiespektakel.nl. Heb je nieuwe buren? Of ken je nieuwe Blixemboschers? Neem ze dan zeker mee en laat zien hoe we in Blixembosch een feestje bouwen.

Het thema voor 2022 is Disney, en daarmee brengen we magie naar onze wijk. Je kunt zelf kiezen uit het brede scala van Disney. Van Doornroosje via Cars naar Star Wars en Marvel. Het zal ons benieuwen hoe alle zeskamp teams dit jaar gaan heten.

Op Familiespektakel TV kun je nog eens in de historie duiken. Zo hebben we bijvoorbeeld oude opnames gevonden van de 4e editie in 1995. Toen stond de tent, een veel kleinere dan tegenwoordig, nog in het Topaaspark. Ook was het passen en meten met de zeskamp spelen. De grote stormbaan paste nog net naast de tent en de waterspelen deden we rondom de spin. Het was ook het jaar dat het feest al begon zonder dat de vloer gelegd was. Improviseren dus. Ook improviseren in de catering tent, we gebruikten een huis-tuin-en-keuken friteuse met een bijbehorende afzuigkap. Het werkte allemaal prima en iedereen kon toen al voorzien worden van een drankje en een hapje. Kijk de ‘Unieke beelden van Familiespektakel 1995’ terug op YouTube.

Heb jij ook nog beelden van vroeger? Laat het ons weten zodat we deze kunnen delen op Familiespektakel TV. Samen met alle bewoners en deelnemers hebben we tijdens het Familiespektakel weekend al 28 jaar voor een fantastische sfeer gezorgd en dat zal in 2022 niet anders zijn. Wij hebben er weer veel zin in en jullie hopelijk ook. Tot 2, 3 en 4 september in het Aanschotpark.