Marathon estafette Blixemsnel

Loopgroep Blixemsnel organiseert dit jaar de 12e Marathonestafette tijdens het Familiespektakel Blixembosch. Zaterdag 26 augustus kunnen alle sportievelingen aan de slag op een speciaal uitgezet parcours rondom het Aanschotpark. De prestatieloop voor de jeugd tot ca. 12 jaar (basisschool) vindt plaats vóór de estafette voor de volwassenen en oudere jeugd. De jonge jeugd loopt rondjes van 540m door het park en dwars door de feesttent heen. Ze lopen van 9:15 tot 9:36, 21 minuten dus.
De marathonestafette voor volwassenen en jeugd vanaf 12 jaar vindt plaats van 10:00 tot 13:45.

  • Het parkoers van de marathonestafette ligt strak rond het Aanschotpark. Er dienen 38 rondjes van 1110 m te worden gelopen. 
  • Er worden geen individuele rondetijden geklokt; de loper meldt zich na zijn ronde bij de ronde-registratie (er wordt een scorebord bijgehouden en de totale tijd van de 38 ronden). 
  • Ieder team meldt zich aan met leden van dezelfde hardloopvereniging of dezelfde wijk. 
  • Ieder team bestaat uit 6 lopers. Teams mogen bestaan uit uitsluitend heren, uitsluitend dames of mixed teams met minimaal 2 lopers van het andere geslacht. 
  • Rondjes per stuk per loper; dus iedere ronde het stokje overdragen (minimaal dus één ronde pauze tussen ieders rondes). 

 Meer informatie en inschrijven via de website van Blixemsnel.

LAATSTE NIEUWS:  LOTERIJ
Net zoals vorig jaar is er weer een loterij met leuke prijsjes op basis van je startnummer direct na binnenkomst van het laatste estafetteteam en de prijsuitreiking. Is degene met zijn/haar winnende nummer niet aanwezig dan wordt de prijs meteen opnieuw verloot. Na iedere ronde laat je je aflossen. Je mag na een pauze van één ronde weer lopen. Zo kunnen ook lopers deelnemen die alleen vroeg in de ochtend of begin van de middag andere verplichtingen hebben, toch meedoen (bijvoorbeeld de eerste loper die om 10:00u start kan in ronde 11 zijn eigen 6e ronde lopen en daarmee om 10:50u à 11:15u klaar zijn voor de rest van de dag, behalve misschien voor de prijsuitreiking). De start van de Marathonestafette is om 10:00u. Een tas met teamstartnummers en (1) estafettestokje is vanaf 08:45u tot enkele minuten voor de start op te halen in de kraam bij de startlijn. De estafettestok geef je steeds door aan de volgende loper (je team bestaat uit 6 lopers van dezelfde vereniging/wijk). Vergeet niet na je finish je medaille en flesje sportdrank op te halen en van het fruitbuffet gebruik te maken. Vlak na de startstreep vind je de post met bekertjes water. De EHBO vind je tussen de grote feesttent en de kleine tent. De starttijd (Opaal, grenzend aan het Aanschotpark) van de MiniMarathon Blixemsnel is 09:15u (duurt tot 09:36u). Je startnummer kun je vanaf 08:45u tot vlak voor de start ophalen in de kraam bij de startlijn. Vergeet niet na je finish je medaille en sportdrank op te halen en van het fruitbuffet gebruik te maken. Vlak na de startstreep vind je de post met bekertjes water. De EHBO vind je tussen de grote feesttent en de kleine tent.

Leave your thought