Meer muziek van het Familiespektakel

Zoveel prachtige nummers om uit te kiezen, dat is ook altijd het mooie van 3 dagen Familiespektakel en dan de muziek mogen verzorgen. Lekker de tijd om heel veel goede muziek aan te bieden in Blixembosch.

Zet de playlist maar weer aan en denk aan de zaterdag, de 2e dag van ons wijkfeest. De dag van alle sportieve activiteiten. De marathon estafette van Loopgroep Blixemsnel en de zeskamp. En natuurlijk sluiten we zo’n sportieve dag af met een spetterende feestavond. Afgelopen 2 jaren was dat met The Recipe, wat een top feest was dat.

Nieuwe nummers toegevoegd vanaf Cat Stevens met Morning has Broken (vanaf #20). Een nummer dat alleen de vroegerikken zullen herkennen, dit zijn vooral onze vrijwilligers die alles weer klaar zetten voor een nieuwe dag. Al vele jaren (ik denk sinds 2003) is dit het allereerste nummer op zaterdag- en zondagmorgen. Na een veel te korte nacht is het weer tijd om wakker te worden en alle activiteiten in goede banen te leiden. “Morning has broken”!

Om de sportieve activiteiten goed te begeleiden is er aardig wat uptempo muziek nodig. Bijvoorbeeld tijdens de parade waarin de teams zich voorstellen. Fiesta van The Sunclub, Wake Me Up van Avicii, Traffic van Tiësto, … ga zo maar door.

Een zeskamp team bestaat altijd uit meerdere enthousiastelingen met één officiële captain … en vele ouders (lees captains) die elkaar en elkaars kinderen aan het aanmoedigen zijn. Dit kun je niet alleen. De Dijk dus met Ik Kan Het Niet Alleen.

Tot slot een paar nummers die op elke feestavond wel voorbij komen, gewoon omdat ze keigoed zijn en zeker sfeerverhogend werken. Luister maar naar Sex on Fire van Kings of Leon, Seven Nation Army van The White Stripes en Raise your Glass van Pink.

Vandaag is de afsluiter van Robbie Williams met het prachtige Angels. Het werd ook door The Recipe gezongen als laatste toegift. En hoe mooi is dat, de kers op de taart, wanneer we daar een feestavond mee afsluiten. Alle feestvierende Blixemboschers zingen dan uit volle borst mee:

Where ever it may take me

I know that life won’t break me

When I come to call, she won’t forsake me

I’m loving angels instead

En dan gaat het naadloos over in “Na na na na nanana na” van Hey Jude van The Beatles.

Na Na Na Na Nanana Na Nanana Na Hey Jude

Kippenvel!