Meer muziek, nu ook van Marcel

Vandaag nog meer muziek aan onze lijst toegevoegd. Wanneer je deze lijst aanzet denk je terug aan je eigen favoriete moment tijdens het Familiespektakel. Of dat nu op de vrijdag, zaterdag of de zondag is. Drie dagen feest in Blixembosch waarin we gezamenlijk de zomervakantie afsluiten.

De nieuwe nummers vind je vanaf #53, te beginnen met een Top 40 hit: Banana van Conkara, Shaggy en DJ Fle. We No Speak Americano van Yolanda Be Cool past er mooi bij. Deze komt uit het jaar dat het circus van Joris Zillekens op zondagmiddag buiten de tent begon. Door een ongeplande regenbui verhuisde Joris met zijn artiesten snel naar binnen waar we ook al diverse dans optredens hadden. Lekker knus ­čÖé

Terug in de tijd met Missing van Everything But The Girl. Bij dit nummer denk ik altijd terug aan 1994. De tent stond nog opgesteld in het Topaaspark. Gelukkig hadden we toen ook al vrijwilligers (sommigen helpen zelfs nu nog mee, hulde!). Veel deden we toen nog zelf, het was ook nog wat kleinschaliger omdat Blixembosch 2 en Sprookjesbosch nog niet bestonden. Afijn, vrijdag om 20:00 begon het met een disco voor de jeugd. Tent – check, Catering – check, Podium – check, Bar – check, Muziek – check, Vloer – eh … oeps. Omdat de vloer nog vanaf de Splinter moest komen en daar vertraging had opgelopen begon de disco avond van 1994 op het gras.

No Limit van 2 Unlimited, de afsluiter van het eerste lustrum. 5 Jaar Familiespektakel dat vonden we toen al een hele prestatie. Extra bijzonder was dat dit de afsluiter was van een feestavond die geheel in het teken stond van de Sixties. Er waren alleen maar platen (ja die zwarte schijven) uit de jaren 60 gedraaid. Behalve dan de aller, allerlaatste.

Marcel van de Donk raakte ge├»nspireerd door onze Familiespektakel playlist en bracht de nummers vanaf #60 in. Relight My Fire van Dan Hartman, wat een disco klassieker. We Are The Champions van Queen wordt altijd gebruikt bij de prijsuitreiking van de Zeskamp. Geen feestavond compleet zonder Meatloaf met Paradise By The Dashboard Light. Baker Street van Gerry Rafferty staat erin omdat we als Familiespektakel organisatie ook de feestavond van het 5e lustrum van de wijkvereniging hebben georganiseerd. De feestband van dienst heette “Bakerstreet”.

Nog een paar meezingers uit Nederland om weer af te sluiten met Guus Meeuwis met ’t Dondert En ’t Bliksemt.

Heb jij ook nog herinneringen die je wilt delen? Wil jij muziek laten toevoegen aan onze Familiespektakel playlist? Laat het ons vooral weten. Herinneringen moet je koesteren, soms oppoetsen en vooral delen zodat we samen kunnen genieten.